Contacteer ons

Photo profil

BERGENSESTEENWEG 189 B
B-1600 SINT-PIETERS-LEEUW

 

Tel.: +32(0)2 318 20 70
Fax: +32(0)2 318 09 65

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingsuren

Maa.: 8u30-12u 13u-18u
Dins.: 8u30-12u 13u-18u
Woen.: 8u30-12u 13u-18u
Dond.: 8u30-12u 13u-18u
Dond.: 8u30-12u 13u-18u
Zaterdag: 9u00-12u

Gesloten op Zondag

www.spatiobiodeco.be
www.ecobati.be
www.amazona.be

 

Fermacell

FERMACELL gipsvezelplaten worden gemaakt van gips en papiervezels die gewonnen worden uit de recyclage van afval. In computergestuurde productielijnen wordt een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen - na de toevoeging van water, maar zonder bindmiddel - onder hoge druk samengeperst tot stabiele en reukneutrale gipsvezelplaten die vervolgens worden gedroogd en in verschillende afmetingen gezaagd. Dit vernieuwende en ecologisch verantwoorde productieproces staat onder uiterst strenge kwaliteitscontroles (met name ATG).

FERMACELL is een afbouwplaat, een brandwerende plaat en een plaat voor vochtige ruimten tegelijk. De samenstelling van het materiaal van FERMACELL wordt door het proefrapport van het Duitse technisch en bouwinstituut (Institut für Bautechnik) uit Berlijn aangetoond in de categorie van brandwerende bouwmaterialen van klasse A1 volgens NBN S21-203. Door een producttest heeft het Oostenrijkse bouwbiologische instituut (Österreichische Institut für Baubiologie) uit Wenen de FERMACELL gipsvezelplaat als "bouwbiologisch aan te raden" ingeschaald. Het "Institut für Baubiologie Rosenheim GmbH" heeft op basis van de uitstekende testresultaten aan alle vestigingen voor het product FERMACELL een keurmerk verleend. Ook het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) constateerde dat het gebruik van Fermacell afbouwplaten vanuit bouwbiologisch en bouwecologisch oogpunt als een bij voorkeur toe te passen product (klasse 1b) aan te merken valt.

FERMACELL

 • Voor wanden, plafonds en vloeren.
 • Fermacell wordt gemaakt op basis van gips en cellulosevezels, natuurlijke producten, zonder bindmiddel.
 • Onvergelijkbare stabiliteit.
 • Dankzij het productieproces dempt de Fermacell plaat schokken en is ze geschikt om op te lopen (ERP).
 • Bestand tegen hoge belastingen: 50 kg per hollewandplug, 30 kg per schroef, 17 kg per haakje of spijker.
 • Brandveilig.
 • Een Fermacell plaat is brandwerend en biedt vele systemen met hoge brandwerendheid.
 • Vochtwerende eigenschap.
 • De plaat wordt speciaal behandeld in de fabriek en is geschikt voor vochtige ruimten.
 • De geluidsisolerende eigenschappen van Fermacell tussen de verschillende montages zorgen voor een goede geluidsisolatie en voor een beter comfort.
 • Fermacell platen zijn gemakkelijk te bewerken en kunnen gesneden, gezaagd, gefreesd, afgevijld, gespijkerd, geschroefd, geniet, enz. worden.
 • Eenvoudig en snel aan te brengen met schroeven, nieten of spijkers volgens de structuur (metaal of hout) of vast te kleven met FERMACELL gipslijm.
 • Voegen. Met FERMACELL voegengips voor het dichten en de afwerking van voegen, zonder wapeningsband en met gewoon gereedschap.
 • FERMACELL voegenlijm.
 • Dankzij de exclusieve voegtechniek kunnen de platen in één handeling geplaatst worden en stevig aan elkaar verbonden worden met de Fermacell lijm.

 


Ideale oppervlak voor alle ruimten

Fermacell in vochtige ruimten
Vochtige ruimten zoals badkamers, waskamers en keukens, in woningen of openbare en gemeenschappelijk lokalen, zijn altijd risicozones. FERMACELL is waterafstotend, heeft een opmerkelijke dimensionale stabiliteit en biedt de nodige mechanische stevigheid. Fermacell is ook een natuurlijke vochtregelaar die voor een ideaal comfort zorgt in de normaal verluchte ruimten. Bovendien is het de ideale ondergrond voor alle soorten bekleding, en met name bekleding die gebruikt wordt in vochtige omgevingen: tegels, synthetische dekverven.

Voorbereiden van de ondergrond
Fermacell platen zijn geschikt voor alle soorten decoratiestenen. Als de voegen vlakgeslepen zijn met de FERMACELL voegpleister, kunnen de meeste soorten wandbekledingen erop aangebracht worden zonder dat er een voorbereidende laag nodig is. Het is belangrijk om nauwkeurig de voorschriften van de wandbekledingsfabrikanten te volgen voor bepaalde specifieke toepassingen (gekleurde basislaag, speciale lijmen, harsen, multilaagse pleisterkalk, enz.).

Tegels
Op FERMACELL kunnen alle soorten tegels (zandsteen, terracotta of faience) probleemloos worden aangebracht. Voor de plaatsing moet u eerst controleren of de tegellijm geschikt is voor een gipsondergrond. Bij bepaalde lijmen op basis van cement is het aan te raden om eerst een basislaag aan te brengen om de gipsondergrond te neutraliseren.

Schilderwerk
Alle gebruikelijke verfsoorten mogen rechtstreeks zonder basislaag aangebracht worden op FERMACELL platen waarvan de voegen goed afgeslepen zijn en het oppervlak stofvrij is gemaakt. Het verven kan gebeuren met een verfrol, een verfborstel of een spuitbus.

FERMACELL is ook geschikt voor minerale wandbekledingen van gekleurde kalk of silicaat. Voor dit soort bekleding moet men eerst een structuurpleister aanbrengen. Dit moet een dunne laag zijn die over het hele oppervlak wordt aangebracht, indien mogelijk in twee lagen. Voor een gladde afwerking (type glanslak) moet u eerst een glanspleister als onderlaag aanbrengen. De mate van voorbereiding van de ondergrond hangt af van de gewenste eindkwaliteit: mat, satijn of glanzend. De aanwijzingen van de fabrikanten moeten altijd nauwkeurig gevolgd worden

Structuurpleister

Voor dit soort bekleding moeten de voegen met FERMACELL West lijm goed vlak geslepen worden. Alle soorten pleister of pleisterkalk op basis van natuurlijke of synthetische bestanddelen zijn geschikt voor FERMACELL voor zover de fabrikant het gebruik ervan op een gipsondergrond toelaat. Controleer ook of het nodig is om op voorhand een basislaag aan te brengen.

 


FERMACELL vloerelementen voor nieuwbouw en renovatie, voor beton- en houtvloeren< Luchtgeluids- en contactisolatie

 

 

De FERMACELL systemen bieden ook verschillende economische oplossingen om de geluidsisolatie te verbeteren op zware vloeren (beton) of op lichte vloeren (hout). Voor ieder toepassingsgebied is er een geschikte vloerplaat. Het droge FERMACELL vloersysteem maakt een einde aan krakende vloeren. Vanaf nu kunt u op een eenvoudige manier maximaal genieten van de mogelijkheden van uw woning door haar comfort te verhogen. Naast de toepassingen voor wanden, bekledingen en plafonds van de standaardplaat biedt Fermacell nu de gedesolidariseerde vloerplaat voor droge deklagen. Het volledige gamma biedt altijd een globale oplossing voor alle problemen in nieuwe of gerenoveerde woningen. De FERMACELL vloerplaten hebben de volgende specifieke voordelen:

Doeltreffende thermische isolatie. .
Hoge geluidsisolatie tegen contact- en luchtgeluiden, brandwerend.

 • Bovendien zijn de FERMACELL systemen geschikt voor tal van toepassingsgebieden, zoals
 • Nieuwbouw.
 • Renovatie (modern comfort opnieuw installeren).
 • Tertiair programma (bureaus).
 • Woningen.
 • Vochtige ruimten in huis.
 • Vervormde ondergronden opnieuw herstellen.

Gevarieerde systemen
FERMACELL vloerelementen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen die, al naargelang het toepassingsgebied, met of zonder onderlaag kunnen worden toegepast.

De FERMACELL vloerelementen hebben tal van specifieke voordelen:
Brandveilig.

 • Geluidsisolatie (tegen contact- en luchtgeluiden).
 • Thermische isolatie.
 • Voor toepassing op sommige vloerverwarmingssystemen.
 • Gedesolidariseerde droge onderlaag.

 

Afhankelijk van het eisenprofiel kunnen met FERMACELL vloerelementen ook verschillende systeemconstructies worden gemaakt en samen met andere materialen worden gebruikt.

FERMACELL egalisatiekorrels:
Voor alle droogvloersystemen en traditionele vloeren


Technische gegevens:
Korrelgrootte - 0,2 - 4 mm
Dichtheid----0,37 kg/liter
Natuurlijk onbrandbaar materiaal
Warmtegeleidingcoëfficiënt ,\=0,09 W/m °K
Weerstandtemperatuur = 600°C

 

Voordelen van de Fermacell korrel:

 

 • Universeel gebruik voor alle droogvloersystemen (Fermacell vloerelementen, platen of andere) en traditionele vloeren.
 • Kan ook gebruikt worden als isolatie in vloeropbouwen met houtenbalklagen.
 • Hoge stabiliteit dankzij de ruwheid van de korrels.
 • Stabiel bij het samendrukken, dankzij de weerstand van de korrels.
 • Natuurlijk onbrandbaar materiaal.
 • Energiebesparend omdat het de warmte bijhoudt.
 • Verbetering van de akoestische isolatie tegen lucht- en contactgeluiden.
 • Gemakkelijk om te bewerken: licht om te vervoeren, praktisch om aan te brengen, vloeibaar en schoon.
 • Mineraal materiaal: niet aan bederf onderhevig, anti-ongedierte, reukloos en ecologisch.
 • Licht: ong. 3,7 kg/m² per cm dikte.
 • Voordelig: gemakkelijk, snel en goedkoop om te plaatsen.
 • Geen bijkomend werk: geen verdichting tot 6 cm dikte.


LAFARGE


Doc info LAFARGE

 

We hebben gekozen voor een deel van het productengamma Lafarge Gypsum omdat het overeenstemt met onze verwachtingen op ecologisch vlak. In tegenstelling tot andere merken van hetzelfde type gebruikt Lafarge Gypsum zuivere producten met praktisch geen radongehalte (radioactief).

Lafarge Gypsum biedt u een volledig productengamma waar u zeker al het nodige vindt om wanden en plafonds op een economische en professionele manier te plaatsen. Metaalprofielen, gereedschap, diverse pleisters, bevestigingsmateriaal en tal van andere accessoires, Lafarge Gypsum biedt alles wat u nodig hebt.

OSB

OSB STERLING PLATEN
ZONDER FORMALDEHYDE
TYPE 3

Wordt beschouwd als ecologisch en bevat 60% FSC-hout.
Ook geschikt als vloer
Afmetingen: 59 x 244 cm
Dikte: 12,5 - 15 - 18 - 22 mm

 

Plâtres - Filler - Finisher

1. Plâtre naturel – Lafarge    
Réf. Produits Contenu
LADELTA Plâtre DELTA LONG sans radon 33 kg
2. Enduits Filler / Finisher – Lafarge    
Réf. Produits Contenu
LAPR3 Jointfiller PR3 5 kg
LAPR75 Jointfinisher 75 S 5 kg
LAPN45 Filler – Finisher 45 PN 25 kg
3. Enduits Filler / Finisher – Fermacell    
Réf. Produits Contenu
FE247 Enduit de jointoiement – Filler 5 kg
FE435 Enduit de lissage - Finisher 2,5 l
FE477   10 l